DIY Electric Car Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I changed the 12 v battery in 2015 EV Smart Car and ignition key was on when I placed the positive cable to the battery. This caused many problem lights to come on and an error message stating "HV battery problem, take to shop" I live 80 miles from the nearest Smartcar shop and don't feel like that is necessary. I would like to cancel out the error message to see if it comes back on or not. I don't know how to cancel the error message. Do any of you?
 

·
Registered
Joined
·
4,095 Posts
Turn off your car. Disconnect your battery. Let it sit for an hour to be sure voltages have drained. Re-connect your battery then turn your car back on. Be sure your vehicle is off when you disconnect and reconnect your battery then let us know if that works. It worked on my 2014 Fiat 500E when I had the very same issue.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks for your effort. I tried your method 3 times and it didn't fix it. It drives very well. I drove to an AutoZone for an OBD check but it wouldn't read the error. The OBD kept saying "turn the ignition on" which I did numerous times but still wouldn't read the computer. It seems to drive just fine. Regeneration to HV battery works upon deceleration as it should. I drove it down to 80%, connected the charger upon returning to house and it shows to be charging just fine. I rechecked the 12v battery and it is charging (charges off the HV battery). I am out of ideas. Thanks for your suggestion however.
 

·
Registered
Joined
·
4,095 Posts
Thanks for your effort. I tried your method 3 times and it didn't fix it. It drives very well. I drove to an AutoZone for an OBD check but it wouldn't read the error. The OBD kept saying "turn the ignition on" which I did numerous times but still wouldn't read the computer. It seems to drive just fine. Regeneration to HV battery works upon deceleration as it should. I drove it down to 80%, connected the charger upon returning to house and it shows to be charging just fine. I rechecked the 12v battery and it is charging (charges off the HV battery). I am out of ideas. Thanks for your suggestion however.
The OBD would likely have to be specific to the Electric Version of the vehicle.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top