DIY Electric Car Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
I have a Siemens Simovert 6sv-1 100kw short paired with a Siemens 1PV4133WS20 motor. I'm using golf cart batteries for testing at the moment. I have them connected in series for a total of 160 volts. The reason I'm using them for testing is I have not witnessed this car moving yet and before spending thousands on batteries I want to make sure it will run.
I was getting the Prech. Time > 3s so I lowered the following to these numbers:

420 Ubat_UnderVolt 99.99V
421 Ubat_Min 110V
422 Ubat0_Min 110V
423 Ubat0_Max 170V
424 Ubat_Max 200V
425 Ubat_OverVolt 204.99V

Now when I turn the high voltage switch on, turn the ignition on, hit the start, all per Victor's Siemens Power Inverter installation instructions at Metric Mind, I get this error: Main_Contactor

Does anyone know what paramerter I should be looking at for this error message?

Thanks,
Ricky
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #2
Re: Siemens Simovert 6SV-1 100kW Main_Contactor error message

Anyone out there that can shine some light on the subject?
 

·
Registered
Joined
·
159 Posts
I have no idea about what parameters you would change, but I would suggest that you need more information.

Do you hear the main contactor engage?

Have you measured the high voltage at the input to the inverter during and after the pre-charge?

Maybe you need a smaller pre-charge resistor or maybe you have another issue, but there isn't enough information here to do more than make a wild guess.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #4
Thanks for the reply. If I remember correctly the voltage didn't change from when I checked before and after turning on the high voltage. I'll check again in a few days. I don't have a pre charge resister, should I get one? Not sure where, what kind to get. Thanks again!
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #5
I have no idea about what parameters you would change, but I would suggest that you need more information.

Do you hear the main contactor engage?

Have you measured the high voltage at the input to the inverter during and after the pre-charge?

Maybe you need a smaller pre-charge resistor or maybe you have another issue, but there isn't enough information here to do more than make a wild guess.

I do not hear the main contactor engage
I'm not sure what pre-charge is? Is this the time between when I turn the high voltage on and when I hit the 'start' button?
Where would the pre-charge resistor go? Where can I find one?

Thanks for the reply!
 

·
Registered
Joined
·
247 Posts
Not sure if you got this working but based on my experiences with simovert it does check if the main contacter is off when it should be off and on when it should be on. It does that by measuring the voltage over the relay coil.
 

·
Registered
Joined
·
247 Posts
Where would the pre-charge resistor go? Where can I find one?

Did you even look into the Siemens documentation and connection diagrams ?


The pre-charge R is connected in parallel over the main relay and controlled by a seperate pre-charge relay from the Simovert
After power-on the pre-charge relay is closed by the Simovert and it expects the voltage on its main terminal to rise up to a minimum voltage within 3seconds.
If this happens it will measure the voltage over the main relay coil. If the relay is open you are allowed to start.
If you apply start it will close the main relay.


This all happens with respect to timeouts, voltages etc etc.
If this all sounds difficult or strange to you i strongly recommend to stop what you are doing and acquire the proper knowledge before blowing up stuff.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top