DIY Electric Car Forums banner

Zilla LV Settings

3834 Views 18 Replies 9 Participants Last post by  mcrickman
I have got my Opel up and running but it doesn't seem to be giving the performance I was expecting. I thought I would post my specs and settings here so other Zilla owners might give me some feedback.

Batteries 100ah Thunder Sky 48x.
Warp 9 Motor
Zilla 1K LV Controller

Zilla 1k settings:

Battery Menu
BA = 300
LBV = 145
LBVI = 150

Motor Menu
Amp = 800
Volt = 156
RA = 0
RV = 0
PA = 0
PV = 0

Speed Menu
Rev Limits
Norm = 5000
Rev = 0
Max = 5500

Options Menu
MotSpd1 = on
MotSpd2 = off
AutoShift = off
StallDetect = off
Batt lt polarity = off
Ck eng lt pol. = off
FR Contactors = off
SP Contatctors = off
Parallel Reverse = off
Drag Race = off
Amps on Tach = off
6 Cyl Tach = off
Plug in Polarity = off
HEPI = on
Z1K Scaling = on

Did I over look any setting(s)?

Thanks, Charlie
1 - 3 of 3 Posts

· Registered
Joined
·
88 Posts
I have a similar battery & controller setup and found the same to be true. (48 LiPo pack) I started out at 140v as the Battery Pack Voltage limit. After changing it to 125V it made all the difference. I discovered the limit by driving at different speeds/gears/accelerations and letting another person write down parameters using ZillaView via a laptop.

Remember to drive for a couple hundred miles to break in the batteries and motor brushes before you "punch it". It's a real temptation! EV driving is so much fun.
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top