DIY Electric Car Forums banner

Zestaw silnik/falownik Cascadia Motion IM375

5.5K views 8 replies 3 participants last post by  remy_martian  
#1 ·
$18,500.00

Check price

Silnik elektryczny Cascadia Motion IM375 jest już dostępny i jest w fabrycznie nowym stanie, co czyni go idealnym rozwiązaniem dla potrzeb Twojego projektu o wysokiej wydajności. Z mocą szczytową 400 kW (537 KM) przy 700 Vdc i maksymalnym momentem obrotowym 580 Nm, silnik ten został zaprojektowany tak, aby zapewnić wyjątkową wydajność i osiągi. Zbudowany przy użyciu zaawansowanego falownika CM350 i rdzenia silnika HVH250, IM375 jest solidnym i niezawodnym wyborem dla potrzeb Twojego projektu.

Oprócz imponującej wydajności, IM375 posiada również kilka zintegrowanych funkcji, takich jak pompa oleju, pompa wody i chłodnica oleju, zapewniając optymalną pracę i długowieczność. Płytka głębokość miski olejowej wynosząca 170 mm od osi wału do dna i kompaktowa konstrukcja o długości osiowej zaledwie 300 mm i całkowitej wysokości 424 mm sprawiają, że jest to idealny wybór dla projektów, w których liczy się przestrzeń.

Przy maksymalnym napięciu 850 Vdc (z falownikiem CM350DZ), IM375 posiada również porty pomocnicze dla opcjonalnych zewnętrznych połączeń olejowych, umożliwiając zwiększony ciągły moment obrotowy przy niskich prędkościach. Ponadto zapewnia wzory połączeń przekładni, w tym 6-otworowy 'wzór Cascadia', 16-otworowy 'wzór Remy' (np. skrzynia biegów SR309) i 4-otworowy wzór Porsche G50.

To urządzenie pochodziło z projektu, który nigdy nie został ukończony. Byliśmy bliscy rozpoczęcia montażu, a klient zdecydował się zaprzestać wysiłków. Silnik nigdy nie był zainstalowany i jest w fabrycznie nowym stanie. Kupujący jest odpowiedzialny za wysyłkę.

#3 ·
Szczerze mówiąc, nie wiem. Otrzymaliśmy urządzenie w maju 2022 roku. Nie wiem, czy Cascadia zezwala na przenoszenie gwarancji od jednego sprzedawcy do drugiego. Możesz do nich zadzwonić i zapytać, ale nie jestem pewien i boję się wypowiadać na temat ich polityki. Przepraszam, że nie mogę bardziej pomóc w tym temacie.

#4 ·
Państwa żądanie jest strasznie wysokie za brak gwarancji (pomimo rzekomego nieużywania) i za to, że klient stracił depozyt budowlany. To Państwo muszą sprawić, by żądanie było atrakcyjne - żaden potencjalny nabywca nie pójdzie dalej niż żądanie w obecnym stanie, imo.

To Państwa sprzedaż, ale bez gwarancji, imo, jest warta ledwie połowę Państwa żądania, ponieważ kosztowały one 11,5 tys. dolarów, o ile pamiętam, kiedy je Państwo kupili, i istnieją zarówno porównywalne opcje bez gwarancji, jak i takie jak Eluminator plus falownik za 1/3 pieniędzy.

Osoby, od których Państwo kupili urządzenie, mogą z łatwością powiedzieć, jaka pozostała gwarancja dla osób trzecich.

Ponownie, wszystko zależy od Państwa.

#5 ·
Uh, nie, to urządzenie kosztuje więcej plus wysyłka niż to, o co się prosi, również przy każdym ogłoszeniu online zakładam, że będzie element targowania się. Kupiłem również kilka samodzielnych falowników CM350 za 12 750 $ dla Borg Warner, który posiadam. To urządzenie to połączenie silnika i falownika, które jest zbudowane jako pojedyncze urządzenie i zawiera zintegrowaną pompę oleju, falownik CM350 i silnik Borg Warner.

Dobry punkt dotyczący gwarancji. Przyjrzę się dokumentom, aby sprawdzić, jaka jest/była gwarancja.

#6 ·
Patrząc na Eluminator, to fajny silnik, jednak to tylko silnik z wiązką inwertera, ale bez inwertera trakcyjnego. Dodatkowo moc szczytowa Eluminatora to 281 KM w porównaniu do Cascadia Motion, która ma 537 KM, więc to porównanie jabłek do pomarańczy. Jeśli to nie jest silnik dla ciebie, to w porządku, ale uważam, że porównanie jest nietrafne.

Sprawdziłem gwarancję - wynosi ona 12 miesięcy od daty dostawy, więc okres gwarancji prawie się kończy.

#9 ·
Patrząc na Eluminator, to fajny silnik, jednak to tylko silnik z wiązką inwertera, ale bez inwertera trakcyjnego. Dodatkowo moc szczytowa Eluminatora to 281 KM

Nie. To specyfikacja silnika tylnego.

Silnik skrzyniowy to silnik przedni, który ma znacznie niższą moc wyjściową, a silnik przedni jest przeznaczony do krótkich sprintów, a nie do ciągłego użytkowania.

Moim zdaniem to jedna z największych epickich porażek w historii części do tuningu, a Ford DGAF (doesn't give a fuck) w moim osobistym doświadczeniu.

Dlatego są na pęczki. Leaf generuje więcej mocy...